MotoGP: Iannone bi lahko brez dirkanja ostal 4 leta

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2020 .

Svetovna protidopinška agencija je ob začetku pritožbenega postopka Andree Iannoneja za Italijana zahtevala podaljšanje prepovedi dirkanja z 18 mesecev na štiri leta.

Iannone je bil na lanski VN Malezije pozitiven na testu za prepovedana poživila in čeprav so sodniki marca na zaslišanju zveze FIM upoštevali njegovo obrambo, je dirkač Aprilie bil kaznovan z 18 mesečno prepovedjo dirkanja, ki se je pričela na dan dirke v Maleziji.

Nekdanji dirkač Ducatija je napovedal, da se bo boril proti odločitvi, pri čemer se je skliceval na podobne primere dopinga, kjer so bili športniki oproščeni vseh obtožb, moštvo Aprilia pa ga pri tem popolnoma podpira. Iannone je tako vložil pritožbo na Športno arbitražno sodišče, WADA pa je na isto sodišče naslovila zahtevek, da se Italijanva prepoved dirkanja podaljša na štiri leta.

Kdaj bo sodišče obravnavalo pritožbo in zahtevek agencije še ni znano, toda začetek sezone 19. julija se hitro približuje, pred tem pa bodo moštva in dirkači v sredo 15. julija opravili enodnevno testiranje, zato Iannoneju kritično zmanjkuje časa.

Zahtevek WADA so poznavalci pričakovali, agencija pa je v preteklosti že uspela doseči podaljšanje prepovedi dirkanja in sicer v primeru Anthonya Westa v letu 2013.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj