MotoGP, FP1: Zarco najhitrejši, Quartararu ponagajala tehnika

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2022 .

Johann Zarco je bil kljub padcu najhitrejši na prvem treningu dirkačev MotoGP pred dirko za VN Velike Britanije, na katerem je aktualni svetovni prvak Fabio Quartararo naletel na tehnične težave.

Francoz z Yamaho bo moral na dirki odslužiti kazen podaljšanega kroga, zato je vožnjo le tega vadil tudi na treningu, a so bile njegove priprave prekinjene po približno desetih minutah treninga, ko se je njegova M1 ustavila na stezi. Quartararu je do garaž pomagal Jack Miller, svetovni prvak pa se je nato kmalu na stezo vrnil z istim motociklom, na katerega so le namestili novo posodo za gorivo.

Drugi čas treninga je postavil Italijan Francesco Bagnaia pred Alexom Rinsom ter Quartararojem, ki je bil od rojaka na prvem mestu počasnejši za 0.545 sekunde. Najvišje uvrščeni dirkač Honde je bil Japonec Takaaki Nakagami na petem mestu, za njim pa sta šesto in sedmo mesto zasedla dirkača Aprilie Aleix Espargaro ter Maverick Vinales.

Sedmi je bil Joan Mir, v prvi deseterici pa sta z nekaj več kot sekundo slabišm časom od Zarcojevega, končala še Jorge Martin ter Brad Binder.