MotoGP: FABIO QUARTARARO zmagal v MUGELLU

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2021 .

Francoz Fabio Quartararo je zmagal na dirki za veliko nagrado Italije v Mugellu, katero je začel z najboljšega štartnega položaja. Dirkač Yamahe je zabeležil dominantno tretjo letošnjo zmago s katero je močno povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva.

https://twitter.com/MotoGP/status/1398984224791748613

V boju za drugo mesto pa smo videli kar nekaj zmede. V cilj je na drugem mestu pred Joanom Mirom sicer pripeljal Miguel Oliveira na prerojenem motociklu moštva KTM, ki je kasneje drugo mesto izgubil zaradi vožnje izven steze, nato pa je zaradi enakega prekrška kazen prejel še Mir in zdrsnil nazaj na tretje mesto.

Johann Zarco se je v prvih krogih dirke s Quartararojem boril za vodstvo, katerega je nekaj krat tudi prevzel, a naposled je moral priznati premoč rojaku, nato pa je izgubil še dve mesti in dirko končal na četrtem mestu. Kljub temu pa je v razvrstitvi prvenstva napredoval na drugo mesto, kjer za vodilnim Quartararojem zaostaja za 24 točk, ima pa 2 točki pred Francescom Bagnaio.

Dirka je potekala predvsem zelo umirjeno, v ogrevalnem krogu jo je zaznamovala čudna nesreča med Zarcom in Eneo Batianinijem, ki je pri postavljanju na štartna mesta spregledal Francoza in trčil v njegov zadek.

https://twitter.com/MotoGP/status/1398972975186071553

Po dotiku z Bradom Binderjem je z dirke odstopil tudi Marc Marquez, Bagnaia pa je izgubil pomembne točke v prvenstvu, ko je naredil napako in padel. Prav v zadnjih krogih dirke smo videli še nekaj odstopov. Tako se je s padcem od dirke poslovil Alex Rins, pa tudi Takaaki Nakagami .

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish