MotoGP: Dirkališče Termas de Rio Hondo je zgorelo!

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2021 .

Dirkališče Termas de Rio Hondo v Argentini je doživelo pravo katastrofo. Zagorelo je namreč poslopje ob stezi, v katerem so se nahajale garaže, paddock, novinarsko središče, ter VIP območje. Po prvih poročilih je zagorelo pred nekaj urami med varjenjem ograj na balkonu, ogenj pa je kmalu zajel celotno poslopje. Gasilcem je delo oteževal močan veter.

Pogorelo je okrog 80% stavbe, škode pa je za več milijonov evrov. Gasilcem je uspelo zaščiti bližnji muzej, medtem ko so iz njega rešili starodobna vozila.

Goreča stavba dirkališča Termas de Rio Hondo
Grozljivi prizori gorečega poslopja v paddocku.

Direktor dirkališča, Hector Farina je dejal, da bi bile posledice lahko še hujše. “Dirkališče je zavarovano za primer požara,” je pojasnil. “V tem smislu je ekonomska škoda pokrita, toda obnovitev infrastrukture, potrebne za državna in svetovna tekmovanja, bo dolgotrajen proces.”

Lokalni mediji poročajo, da so si na dirkališču obetali izvedbo dirke MotoGP v začetku novembra, oziroma konec oktobra, ki je bila sicer pred dnevi uradno le prestavljena, toda zaradi požara in obsežne škode okrog stavbe, je tudi kasnejša izvedba dike v letošnji sezoni praktično nemogoča, čeprav Farina pravi, da se bodo potrudili pripraviti vse potrebno, da bo novembra izpeljana tudi dirka MotoGP.

V požaru ni bil poškodovan nihče.

https://youtu.be/iOasCaMYBB8

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj