MotoGP Aragonije, FP3 Morbidelli najhitrejši, Quartararo grdo padel

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2020 .

Franco Morbidelli je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu razreda MotoGP za dirko VN Aragonije, ki se je zaradi hladnih pogojev začel nekoliko kasneje. Trening je zaznamoval grd padec Fabia Quartarara, vodilnega v točkovanju svetovnega prvenstva.

Quartararo je padel slabih 7 minut pred koncem treninga, dirkača Petronas Yamahe pa so odpeljali v zdravniški center, kjer niso odkrili hujših poškodb tako da bo lahko, sicer v bolečinah zaradi udarca v bok, nadaljeval z dirkaškim koncem tedna v Aragoniji.

Drugi je bil Cal Crutchlow, tretji pa Pol Espargaro pred Joanom Mirom ter znova hitrim Alexom Marquezom, ki je za Morbidellijem zaostal le za 0.544 sekunde.

Bolj kot rezultati treninga pa so morda zanimivi združeni časov treninga, ki narekujejo kateri dirkači imajo zagotovljen nastop v najhitrejši kvalifikacijski skupini. Med njimi prvič letos ni nobenega dirkača Ducatija, na razpredelnici časov vseh treh treningov je ostal najhitrejši Maverick Vinales, tik za njim pa še dva dirkača Yamahe, Morbidelli ter Quartararo.

Tokrat je hiter tudi Cal Crutchlow, ki drži četrti čas treningov. V najhitrejši deseterici pa je tudi Joan Mir s Suzukijem. Dobro formo še naprej kaže Alex Marquez s sedmim skupnim časom, za njim pa še tretji dirkač Honde, ki si ta konec tedna očitno lahko obeta nekoliko boljši skupni rezultat, Takaaki Nakagami, pred Alexom Rinsom in Aleixom Espargarojem.

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish