MotoGP Aragonija: Marquez najhitrejši po prvem dnevu

marc marquez najhitrejši po petkovih treningih v Aragoniji
Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2019 .

Maverick Vinales je bil najhitrejši dirkač popoldanskega treninga v Aragoniji, na katerem sta se mu najbolj približala moštveni kolega Valentino Rossi ter Fabio Quartararo, prav tako na motociklu Yamahe, poltovarniške ekipe Petronas SRT. Razlike so bile sicer majhne, saj je bil četrto uvrščeni Marc Marquez počasnejši le za slabi dve desetinki sekunde. Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva je bil s časom 1:46.869 najhitrejši na dopoldanskem treningu, na katerem pa sta se mu najbolj, sicer z 1.6 ter 2 sekunde zaostanka, približala prav Vinales oziroma Quartararo.

Marquezov dopoldanski čas ostaja najhitrejši čas dneva saj je Vinales na drugem treningu s krogom 1:48.014 svoj najboljši čas izboljšal le za dobre štiri desetinke, kar pa na lestvici združenih časov zadostuje za drugo mesto, še vedno krepkih 1.145 sekunde za Marquezom, ki je edini izmed dirkačev, ki popoldan ni izboljšal svojega najhitrejšega časa. Aktualni svetovni prvak, je tako kot dopoldan, tudi tokrat vozil z mehkimi gumami, saj je bil njegov cilj neposredna uvrstitev v drugi del kvalifikacij, potem ko vremenska napoved kaže možnost dežja na jutrišnjem tretjem treningu, ki je zadnji,ki omogoča uvrstitev v Q2. Proti koncu treninga je Španec padel, nato pa presedlal na drugi motocikel, na katerem je imel nameščene trde gume.

Tretji je po prvem dnevu Rossi, z nekoliko ironičnim zaostankom 0.046 sekunde za moštvenim kolegom Vinalesom.

Tudi v Aragoniji med najhitrejšimi ostaja Quartararo, znova pa preseneča tudi Pol Espargaro, ki je s KTM-om postavil peti čas. Mika Kallio, ki bo pri KTM-u do konca sezone nadomeščal Johanna Zarca, je bil sedemnajsti z 2.473 zaostanka. Jorge Lorenzo se po poškodbi hrbtenice še naprej počasi vrača v formo. Petkove treninge je zaključil z dvajsetim časom, njegov zaostanek za moštvenim kolegom Marquezom pa je znašal 2.841 sekunde.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish