MotoGP anketa: Lahko Marc Marquez letos ubrani naslov svetovnega prvaka?

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2020 .

Marc Marquez je tudi v letošnji sezoni MotoGP veljal za glavnega favorita v boju za naslov svetovnega prvaka. Vendar pa se je zaradi padca in poškodbe na prvi dirki v Jerezu razmerje moči zelo spremenilo.

Marc je po ničli na prvi dirki izpustil tudi drugo dirko v Jerezu in tako za vodilnim Fabiom Quartararojem zaostaja že velikih 50 točk. Marquez bo izpustil tudi dirko v Brnu, saj je v ponedeljek prestal drugo operacijo roke, namesto njega pa bo dirkal Stefan Bradl. V primeru tretje zaporedne zmage Quartararoja bo zaostanek aktualnega svetovnega prvaka znašal že ogromnih 75 točk, mnogi pa se sprašujejo, ali ima Marquez po takem zaostanku sploh še realne možnosti za naslov svetovnega prvaka?

V zadnjih sezonah njegove prevlade v MotoGP nas je naučil, da ga nikoli ni za odpisati v boju za naslov. Vendar pa po razpletu v zadnjih tednih temu morda ni več tako. Na drugi dirki je poskušal nastopiti samo par dni po operaciji vendar neuspešno, saj je videl, da telo ni zmoglo napora. Mnogi so se spraševali ali bo v Brnu že nazaj stari Marquez, ki se bori za zmage, vendar pa dvomov ni več. Marc bo izpustil še eno dirko in tako je njegovih upov za boj svetovnega prvaka skoraj konec. Največji optimisti pravijo, da se lahko tudi po takem zaostanku še vrne v boj za naslov saj je po Brnu na koledarju še enajst dirk, na kateri je mogoče osvojiti 275 točk.

Lahko Marc Marquez letos osvoji naslov svetovnega prvaka MotoGP?

  • Ne (64%, 21 Votes)
  • Da (36%, 12 Votes)

Število glasov: 33

Loading ... Loading ...

Da Marqueza ne smemo odpisati, sta pred nepričakovano operacijo povedala tudi njegova tekmeca, Andrea Dovizioso in Valentino Rossi. “Prvenstvo je kratko in Marquez bo imel veliko zaostanka, ko se bo vrnil, vendar je na prvi dirki dokazal, da je hiter in bi lahko zmagal, zato mislim, da zanj prvenstva še ni konec,” je dejal Rossi, ki je opozoril na še en pomemben podatek: “Lani je podrl rekord zbranih točk v eni sezoni, zato je še vedno kandidat za naslov svetovnega prvaka tudi v letošnji sezoni.”

Seveda je pogoj za to, da se čimprej vrne na dirke.  Po mnenju Doviziosa bi bilo nujno, da se vrne že v Brnu na tretji dirki MotoGP, a tudi tako bi se Špancu vendarle še lahko nasmehnila sreča, saj ima Yamaha očitne probleme s pogonskimi agregati. Quartararo je za zmagi na prvih dveh dirkah porabil že četrti pogonski agregat, tako tudi moštveni kolega v moštvu Petronas SRT, Franco Morbidelli in Valentino Rossi, ki sta za nameček oba na eni dirki odstopila prav zaradi okvare pogonskega agregata. Maverick Vinales, trenutno drugo uvrščeni v prvenstvu, pa je medtem že uporabil vseh pet, ki so dirkačem na voljo za sezono.  Prav tu pa Dovizioso vidi priložnost za Marqueza, saj bo vsak dirkač za vsak dodaten pogonski agregat naslednjo dirko moral začeti iz boksov, kar bi lahko pomenilo obsežno izgubo točk. Tudi Quartararo ni imun na okvare agregata in če le ta med dirko odpoved tudi njemu, se bo potek sezone znova obrnil, tokrat na račun Marqueza.

 

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj