Moštvo Williams išče prednost McLarna

Avtor prispevka: , objavljeno 9. oktobra 2014 .

Moštvo Williams F1 skrbi prednost moštva McLaren, nedeljske dirke v Suzuki. Iščejo razloge, zakaj je bil dirkalnik Jenson Buttona toliko hitrejši na tej razmočeni stezi. Pomnimo, na kvalifikacijah sta Williamsova voznika Valtteri Bottas in Felipe Massa zasedla tretje in četrto mesto, na nedeljski dirki, ko je bila steza mokra, pa sta zasedla šesto in sedmo mesto, za Buttonovim McLarnom, ki je pristal na petem mestu. Moštvo Williams je že od začetka tekmovanja z letošnjim dirkalnikom manj produktivno na mokri stezi, zato izguba proti moštvu Red Bull ni bila presenečenje, vendar bo nadvlada McLarna odšla pod drobnogled.

“Red Bull je bil veliko hitrejši od nas, imeli so tudi veliko več oprijema. Če nas postavite na ulične dirke, kot sta Monako in Singapur, so enostavno veliko hitrejši od nas, saj imajo tako nastavljen dirkalnik. Na nasprotni strani je pa moštvo McLaren doseglo presenetljive rezultate, saj njihov dirkalnik ni nastavljen za ulične dirke. Moj prvotni cilj je ugotoviti kaj so naredili in kako jim je uspelo biti toliko hitrejši od nas.” je povedal Williamsov šef Rob Smedley.

“Sigurno ni enak problem, kot smo ga imeli v Malaziji. Takrat je bila težava spraviti dovolj toplote v pnevmatike in najbrž nismo točno vedeli, kako bi to lahko uredili. Zdaj to vemo in to opravljamo zelo dobro. Morda smo imeli na Veliki Nagradi Japonske malo previsoke temperature v pnevmatikah, vendar to ni tak deficit, da bi nas Red Bull moštvo toliko nadigralo.” je še dodal.

 

Foto: Williams