Moštvo Sauber kaznovano s 5000 €

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2024 .

Moštvo Sauberja je imelo tudi na tretji dirki sezone težave pri menjavi pnevmatik. Danes so bili za to celo kaznovani. Pri postanku Valtterija Bottasa, ki je trajal kar 28 sekund je enemu od mehaniku pobegnila matica in se odkotalila neposredno na vozni pas.

“Po preiskavi so komisarji ugotovili, da je član moštva Sauber med postankom izgubil matico, ki se je odkotalila na vozni pas, kar bi lahko privedlo do potencialno nevarne situacije med dirko. Moštvo je za to potezo kaznovano s 5000€.”

Dirkaški direktor moštva Sauber je ob tem poudaril, da današnje težave niso posledica sprememb, ki so jih v moštvu uvedli po težavah na prvih dveh dirkah sezone.

“To se ne bi smelo zgoditi. Po dirki v Džedi smo vpeljali določene spremembe v želji, da izognemo ponovnim težavam. Postanke smo uspešno trenirali na prostih treningih zato smo bili pred dirko optimistični.”

“Težave se pojavljajo zgolj na dirkah. Tu ne gre za napake mehanikov, ampak tehnične težave. Do dirke v Suzuki moramo najti vsaj začasno rešitev. Da pridemo zadevi povsem do dna bo verjetno trajalo dlje časa.”

Zaradi težav pri postanku je Valtteri Bottas ostal brez možnosti za osvojitev prvih točk v novi sezoni. Te so bile danes morda celo realno dosegljive, saj je bil Finec pred postankom pred dirkačema moštva Haas, ki sta oba končala med dobitniki točk.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje