Moštvo KTM pričakovalo, da se bo Zarco hitreje privadil na njihov motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Vodja moštva KTM Pit Beirer je priznal, da je pričakoval, da se bo njihov novi dirkač Johann Zarco lažje in hitreje privadi na njihv motocikel.

Francoski dirkač je petkova prosta treninga zaključil na sedemnajstem oziorma devetnajstem mestu. Nekoliko bolje mu je šlo danes na tretjem treningu, ki ga je končal na devetem mestu, kljub temu pa je še vedno zaostal več kot pol sekunde za svojim moštvenim kolegom Polom Espargarojem, ki je bil tretji. Poleg Zarcoja ima še večje težave s prilagajanjem na nov motocikel dirkač moštva Tech 3 Hafizh Syahrin. Malezijec je bil danes popoldne prepričljivo zadnji.

“Nekoliko smo presenečeni, saj lahko vidimo kako Pol ves čas napreduje in ter se bolje razume z letošnjim motociklom. Na relaciji z njim trenutno vse deluje zelo preprosto. On prosi za določene popravke, mi to storimo in rezultat je takoj viden na stezi.”

“Nočem lagati, pričakovali smo, da bo za Zarcoja lažji preskok iz Yamahinega na naš motocikel. Toda ima nekoliko več težav od pričakovanja. To očitno dokazuje dejstvo, da za naš motocikel zahteva drugačen slog vožnje in on se mora temu še vedno privaja.”

“Trenutno vozi dobro, vednar pa nismo še tam kjer bi si želeli. Zanj velja enako kot na drugi strani za Syahrina, ki ima prav tako težave s privajanjem na nov motocikel. Na enakem motociklu pa gre precej bolje Miguelu Oliveiri, ki opravlja fantastično delo.”

“Očitno je da se našega motocikla neda voziti na enak način kot Yamahinega. Dirkač mora tako spremeniti svoj slog vožnje in se prilagoditi kar pa zahteva čas.”

Kljub nekoliko težjem začetku na novem motociklu Zarco v nedeljo še vedno cilja na uvrstitev med najboljšo deseterico. Kljub nekoliko slabšim kvalifikacijam, kjer pričakuje nekoliko več težav pa je optimističen, da bi mu dober ritem na dirki lahko to omogočil.

“Svojega cilja ne bom spreminjal, to je uvrstitev med najboljšo deseterico. Težave imam predvsem pri postavitvi enega hitrega kroga. Če pa bi na dirki lahko vozil čase okoli 1:56 ali celo pod to mejo je uvrstitev med deset povsem realna.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish