Moštvo Alpine F1 predstavlja novi dirkalnik A521

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2021 .

Moštvo Alpine je predstavilo svoj prvi dirkalnik prvenstva Formule 1 po preimenovanju Renaultove ekipe, A521.

Predstavitev dirkalnika je potekala v spletnem prenosu iz ekipne tovarne v Enstonu, A521 pa bo prvič na stezo zapeljal konec tega meseca.

Renaultovo tovarniško moštvo Formule 1 bo od letošnje sezone naprej nosilo ime avtomobilske znamke Alpine, sicer v lastništvu francoskega proizvajalca. Esteban Ocon bo v ekipi dirkal še drugo leto zapored, a letos bo dobil novega moštvenega kolega, starega znanca moštva iz Enstona, dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa.

Španec, ki je obakrat postal svetovni prvak za volanom Renaultovega dirkalnika, se po dveh sezonah odsotnosti vrača v prvenstvo F1, potem ko se je v tem času preizkusil v različnih športnih serijah, vključno z IndyCarom in relijem Dakar. Za Alonsa, ki si je nedavno v prometni nesreči poškodoval zgornjo čeljust, bo to že tretje službovanje v tej ekipi, kateri se je tokrat pridružil za nekaj sezon. Španca ni bilo na predstavitvi dirkalnika, v novih barvah ekipe Alpine pa ga bomo tako prvič videli šele na začetku zimskih testiranj.

Ekipa je po koncu lanske sezone doživela še nekaj kadrovskih menjav. Uzde moštva je iz rok izpustil šef Cyril Abiteboul, Alpine pa se je okrepilo z nekdanjim šefom Suzukijevega MotoGP moštva, Davidom Briviem, ki se bo letos prvič preizkusil v prvenstvu Formule 1 in sicer kot dirkaški direktor. Moštvo bo vodil z izvršnim direktorjem Marcinom Budkowskim, oba pa bosta odgovarjala novo izvoljenemu direktorju znamke, Laurentom Rossijem.

Rezervni dirkač ekipe pa bo Rus, Daniil Kvjat, ki je po lanski sezoni ostal brez sedeža v Red Bullovi ekipi Alpha Tauri.

Dirkalnik Alpine A521 bo naslednjič na stezi med 12. in 14. marcem, ko bodo v Bahrajnu potekala zimska testiranja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish