Moštveni ukazi zasenčili tehnične težave

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2014 .

Šef Mercedesa, Toto Wolff je razkril, da ni veliko manjkalo, da bi tako Nico Rosberg, kot Lewis Hamilton odstopilila na VN Madžarske in da javnost o tem ni vedela praktično nič, saj je bila njihovap ozornost usmerjena na moštvene ukaze.

“Na začetku sezone sva se s Paddyem Lowom dogovorila, da imata naša dirkača proste roke v medsebojnem boju, torej, da lahko brez omejitev tekmujeta med sabo za zmago, dokler se dejansko zanjo borita,” je pojasnilk Wolff. “Pred začetkom sezone smo bili prav tako jasni, da je prioriteta ekipe, da si izbori čimboljšo priložnost za zmago, ne glede na to, kateri dirkač jo bo dosegel.

Odločitve, ki smo jih sprejeli v ekipi med dirko, so bile povsem v skladu s tem dogovorom in tako bosta naša dirkača tudi v bodoče smela prosto dirkati med sabo, pri tem pa bosta dirkala na zmago.

Ne smemo pa si zatiskati oči, saj vsa ta debata okrog ukazov preusmerja pozornost z našega dejanskega problema – zanesljivosti. Če dirkača lahko v vsakem krogu vozita na polno, potem lahko pridirkata povsem v ospredje, kjer se lahko prosto borita za zmago, ne glede na zunanje dejavnike.

Pri obeh dirkalnikih smo na neki točki pomislili, da ne bosta zdržala do cilja. Pri Nicu je kazalo, da mu je za varnostnim avtomobilom odpovedal zavorni sistem. Lewis je nenadoma začel izgubljati pritisk goriva in moč motorja, ko je vozil za Fernandom Alonsom, Nico pa se mu je približeval. Upali smo, da mu bo uspelo pripeljati v cilj, a smo bili skoraj prepričani, da gre za kritično okvaro.”

Wolff je pojasnil še, da je Hamiltonov dirkalnik na kvalifikacijah zagorel zaradi počenega dovoda goriva, natančnejši vzrok pa še preiskujejo.