Moštva Williams ne bo na prvih testiranjih

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2019 .

Moštvo Williams bo zaradi zamud pri izdelavi dirkalnika moralo izpustiti začetek testiranj. Ekipa je že morala odpovedati načrtovan shakedown, zdaj pa so potrdili, da jutri, ko Formula 1 začenja z zimskimi testiranji, njihovega dirkalnika ne bo na stezi.

“Žal bomo morali začetek testiranj preložiti na torek,” je potrdila Claire Williams, vršilka dolžnosti šefa ekipe. “V Grovu smo imeli zelo natrpan urnik, saj smo hiteli pripraviti nač dirkalnika FW42, toda kljub trudu vseh zaposlenih, bomo potrebovali še nekaj čaša, preden bo pripravljen za vožnjo.”

Glede na majhno število testnih dni, ki jih imajo moštva na voljo, bo to velik udarec za britansko moštvo, ki si letos močno želi svojo srečo obrniti na bolje, toda kljub temu bodo dali vse od sebe. “Naša prioriteta je, da na stezo postavimo čimboljši dirkalnik in včasih je za to potrebno več časa, kot pričakuješ oziroma si želiš. Seveda ni idealno, kljub temu pa zaradi tega ne bo konec sveta,” je dodala Williamsova. “Čakala nas bo težka naloga, če bomo želeli nadoknaditi izgubljen čas, vendarle pa nam potem ostane še sedem dni testiranj. Te dni bomo izkoristili maksimalno, da se najbolje pripravimo na prvo dirko.”