Moštva bodo prosila za manj testiranj v naslednji sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2018 .

FIA naj bi kmalu dobila prošnjo ekip Formule 1 za zmanjšanje števila že tako omejenih testiranj. V zadnjih sezonah so imele ekipe na voljo dva štiridnevna pred sezonska testiranja, ter dva dvodnevna testiranja med sezono. Eden izmed teh dveh dneh je bil rezerviran za novince oziroma rezervne dirkače moštev. V letošnji sezoni sta ena izmed dveh medsezonskih testiranj že minila (na sporedu sta bila po dirki v Barceloni), druga dneva pa bosta po dirki na Madžarskem. Moštva se tako strinjajo, da tudi ta redka testiranja v zelo natrpanem urniku še zmanjšujejo čas za transport med dirkami. Testiranja na Madžarskem so na sporedu v mesecu Avgustu so še posebej nezaželena pri moštvih, saj so na sporedu potem, ko je v šestih tednih na sporedu pet dirk.
V naslednji sezoni bomo v koledarju imeli 21 dirk, poslavlja se Nemčija, prihaja pa dirka v Miamiju kar bo vse skupaj samo še zgostilo.
Moštva so tako mnenja, da je že skupno osem dni predsezonskih testiranj na katerih dirkači prevozijo več kot 100 krogov na dan za ekipe preveč. Vodje moštev so se tako že sestali in se pogovarjali, da bi imeli samo ena predsezonska testiranja, ki bi trajala skupno pet dni in imeli samo ena medsezonska testiranja. Ta bi potekala nekje v mesecu maju po dirki v Španiji oba dneva pa bi testirali novinci oziroma rezervni dirkači ekip. Po-sezonska testiranja v Abu Dhabiju bi še vedno ostala. Moštva se še niso sestala s predstavniki FIA, toda to naj bi se zgodilo pred dirko v Nemčiji

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish