Morbidelliju 8 tednov počitka po operaciji

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2021 .

Italijan Franco Moribdelli bo po operaciji levega kolena potreboval okrog osem tednov okrevanja, kar bi pomenilo, da bo dirkač moštva Petronas SRT verjetno izpustil obe dirki MotoGP v Avstriji, ki sledita pet tedenskem poletnem premoru v avgustu.

Morbidelli je poškodbo kolena staknil že pred časom pri treningu z motorjem, zanjo pa je javnost prvič izvedela na dirki v Barceloni, kjer se je trikratni zmagovalec dirk MotoGP pri vaji menjave motocikla opotekel in padel. Poškodbo je nato v torek pred dirko v Assnu s še enim padcem pri treningu še poslabšal do te mere, da je potreboval operacijo poškodovanih vezi.

“Z moštvom in akademijo VR46 smo se odločili, da odpravimo težavo, ki me spremlja že predolgo,” je pojasnil Morbidelli. “Zjutraj sem prestal operacijo, zdaj pa razmišljam le o tem, da se vrnem v najboljši formi čim hitreje.”

Italijanu gre na roke dejstvo, da imajo moštva in dirkači letos pet tedenski poletni premor, saj v tem času ne bo nobenih dirk, sam pa bo lahko v miru okreval in se pripravljal na dirke, kljub vsemu pa bo poleg dirke na Nizozemskem, verjetno moral izpustiti tudi dirki v Avstriji.

Ta konec tedna ga na motociklu Petronas SRT nadomešča Američan Garrett Gerloff, ki je lani v Valenciji na petkovih treningih nadomeščal Valentina Rossija. Gerloff bo tokrat prvič odpeljal celoten dirkaški konec tedna v razredu MotoGP, toda če Morbidellija ne bo na prvi dirki v Avstriji, ga Gerloff ne bo mogel nadomeščati zaradi obveznosti v prvenstvu Superbike, s tem pa se odpirajo vrata testnemu dirkaču Yamahe Calu Crutchlowu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish