Morbidellijev nastop na prvih testiranjih še vprašljiv

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2024 .

Dirkač ekipe Pramac, Franco Morbidelli, bo morda moral izpustiti prva uradna testiranja MotoGP v Sepangu, potem ko njegovo zdravstveno stanje po grdem padcu na t.i. shakedown testiranjih v Portimau še ni bilo dokončno ocenjeno.

Italijan se je s še nekaterimi dirkači MotoGP in dirkači prvenstva WSBK na Portugalskem pripravljal na novo sezono, pri tem pa z Ducatijem moštva Pramac grdo padel in za trenutek izgubil zavest.

MotoGP prva uradna testiranja pričenja 6. februarja, iz ekipe Pramac pa so sporočili, da še ni znano, če bo Morbidelli na njih lahko nastopil, saj so oceno zdravstvenega stanja premaknili za nekaj dodatnih dni. “Želimo pustiti več časa za bolj podrobno razumevanje Francovega stanja, na podlagi česar se bomo odločili, če se bo lahko udeležil načrtovanih testiranj,” so sporočili iz ekipe.

Morbidelliju sta na mestu padca v osmem ovinku prva pomagala Alex in Marc Marquez, ki sta nezavestnega kolega postavila v bočni položaj. “Videla sva, da je Franco nezavesten obležal na izletni coni,” je pojasnil Marc. “Z Alexom sva se takoj ustavila. Motorje sva pustila na tleh in stekla k Francu in mu nudila prvo pomoč. Odpela sva mu kombinezon in ga postavila na bok, kar je pri nezavestni osebi nujno zaradi lažjega dihanja. Potem sva počakala zdravniško osebje in se nato vrnila v garaže.

Seveda smo nasprotniki, toda hkrati smo kolegi in nihče drugemu ne želi poškodb.”

Testiranja v Sepangu se pričnejo v torek in se končajo v četrtek. Dirkače in ekipe nato čakajo še dvodnevna testiranja 19. in 20. februarja v Katarju, nato pa bo prva dirka na sporedu 10. marca.

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje