Morbidelli: Začelo zelo slabo, končalo zelo dobro

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2019 .

Franco Morbidelli je bil zelo zadovoljen s svojo predstavo na kvalifikacijah posebej zaradi hudega padca na tretjem treningu. Italijanski dirkač bo namreč po kazni Mavericka Vinalesa jutrišnjo dirko pričel s tretjega štartnega mesta. Ob koncu tretjega treninga ga je namreč v trinajstem zavoju grdo vrglo z motocikla zaradi česar je odšel na pregled v medicinski center, kjer pa so potrdili, da lahko nadaljuje z dirkaškim dogajanjem na stezi.

Na četrtem treningu je postavil peti čas ter se nato kot najhitrejši v prvem delu kvalifikacij prebil v drugega.

“Najprej bi se rad zahvalil moštvu za delo, ki so ga opravili na motociklu med tretjim in četrtim treningom. Dopoldne je bilo resnično boleče zato nisem vedel kaj lahko pričakujem popoldne. Toda nato se je vse odvijalo zelo dobro zame.”

“Padec na tretjem treningu je bil eden največjih v moji karieri. Podoben padec sem tu v devetem zavoju doživel leta 2017. Prav zato me morda ni bilo tako strah. Hitro sem nazaj pridobil tiste prave občutke. Še posebej sem bil hiter v zadnjem sektorju. Dan se je začel precej slabo na koncu pa kočal precej dobro. Zelo sem zadovoljen.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish