Morbidelli v 2022 na tovarniškem motociklu, a morda ne na Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2021 .

Franco Morbidelli je razkril, da bo v prihodnji sezoni v roke vendarle dobil tovarniški motocikel, kar mu je zagotovilo njegovo moštvo Petronas SRT, toda Italijan ne ve, če bo to Yamaha M1, saj ekipa še ni podpisala nove pogodbe s proizvajalcem iz Iwate.

Italijan je bil v lanski sezoni najvišje uvrščeni dirkač Yamahe, a solidni rezultati niso prinesli konkurenčnejšega, tovarniškega motocikla, kar ga je v letošnji sezoni nekoliko potrlo, saj še vedno nastopa z motociklom, ki temelji na M1 letnika 2019, medtem ko preostali trije dirkači na Yamahah vozijo letošnje motocikle. To naj bi se v prihodnji sezoni spremenilo, čeprav ostaja odprto vprašanje, ali bo posodobljen motocikel Yamahin. “Yamaha mi je všeč in rad bi nadaljeval z njimi,” je pojasnil Morbidelli. “Če bom imel novejši motocikel, jih bom imel še raje. Toda v tem trenutku še ne vem, zato bo potrebno še nekoliko počakati, saj Petronas in Yamaha še nista podpisali nove pogodbe, kar pa bi rad čimprej rešil.”

Morbidelli je pojasnil, da se sam za sedež v prihodnji sezoni ni pogovarjal z nobenim moštvom ali proizvajalcem. “Vem, da se zame zanimajo drugi proizvajalci, vendar se še nisem pogovarjal z nikomer. Jasno pa sem povedal, da želim v sezoni 2022 imeti tovarniški motocikel. To je moj cilj, pa tudi če ne bo Yamaho. S Petronasom smo se dogovorili, da dobim tovarniški motor, kdo bo proizvajalec pa nismo dorekli.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish