Morbidelli: Ugnati Quartararoja nekaj najtežjega na svetu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2019 .

Franco Morbidelli je po drugem mestu na kvalifikacijah pohvalil tako Yamaho kot svojega moštvenega kolega Fabia Quartararoja, ki naj bi veliko pripomogel k napredku njihovega motocikla. Italijanski dirkač je namreč v spremenljivih razmerah za najhitrejšim Marquezom zaostal le 0,132 sekunde. Za njim sta na tretjem in četrtem mestu zaključila še Quartararo in Vinales.

Kot je dejal so za napredek moštva iz Iwate zaslužni vsi njihovi dirkači. Presenetil ga je predvsem moštveni kolega, ki v svoji krstni sezoni v najmočnejšem razredu dosega izjemne stvari.

“Gre za kombinacijo dveh faktorjev. Prvi je Fabio, ki je prišel in dokazal, da si lahko s tem motociklom neverjetno hiter. S tem je dal izjemno motivacijo ostalim Yamahinim dirkačem, da se izboljšamo. Poleg tega pa je tudi Yamaha izboljšala svoj paket zaradi česar smo vsi bolj konkurenčni.”

“Premagati Fabia v enem hitrem krogu je nekaj najtežjega na svetu. Je neverjetno hiter in lahko niza hitre kroge kot za šalo. Zelo sem vesel, da se ga tokrat vendarle uspel premagati.”

Glede na to, da je Morbidelli na zadnjih štirih dirkah trikrat končal med najboljši šest se zdi, da je le še vprašanje časa, kdaj bo prvič stal tudi na odru za zmagovalce.

“Imam dober ritem in upam na dobro dirko jutri. Ne želim prehitevati dogodkov, potrebno bo odpeljati izjemno dirko in rezultat ne bo izostal. Videli bomo kako bo z vremenom, trenutno izgleda, da bo suho. Včeraj smo bili hitri tudi po suhem zato smo pripravljeni.”

Z drugim mestom je Morbidelli izenačil svojo najboljšo štartno uvrstitev v razredu MotoGP. Z drugega mesta je pričel tudi dirko v Jerezu, kjer pa je nato zdrsnil na sedmo.