Morbidelli sprejel krivdo za trčenje z Vinalesom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2019 .

Franco Morbidelli je sprejel krivdo za trčenje z Maverickom Vinalesom zaradi katerega sta oba ostala brez uvrstitve.

Dirkač Yamahe je na sedmem mestu v sedmem zavoju poizkušal prehiteti Danila Petruccija, ko je z zadnje strani vanj trčil Morbidelli. Oba dirkača sta dirko tako predčasno zaključila s padcem, medtem, ko se je Petrucciju uspelo temu izogniti. Morbidelli je po dirki priznal, da je napako storil zaradi prevelike hitrosti s katero je prišel v zavoj, kar je bila posledica zavetrja dirkačev pred seboj.

“V zadnjih krogih sem vozil povsem na polno v želji, da dosežem vsaj šesto mesto. V tistem zavoju nisem želel prehiteti nikogar, prevelika hitrost je bila posledica dvojnega zavetrja. Vinales je, ob tem ko ga je prehitel Petrucci zapeljal rahlo iz idealne linije ter ob tem nekoliko močneje zavrl. Moja hitrost in njegovo zaviranje tokrat nista šli najbolje skupaj.”

Kljub temu, da je bil Vinales nedolžna žrtev padca ga je sam iznačil kot povsem dirkaški incident.

“Kot sem videl iz posnetka je šlo za povsem dirkaški incident. Takšne stvari pa včasih žal zgodijo. Bil je zadnji krog in vsi smo poizkušali nekaj pridobiti. To je dirkanje mogoče bom jaz kdaj naredil kaj podobnega, vendar vedno je to dirkaška nesreča, zagotovo nič namernega ali nesramnega.”

Kljub padcu pa je bila glavna tema pogovora o njem, ponovna zelo skormna predstava na dirki, kjer ni imel ritma, da bi se lahko boril za najvišja mesta, kljub dobri predstavi na kvalifikacijah. Tega ni znal pojasniti niti sam.

“Na ogrevanju sem imel podoben ritem kot Marquez, na dirki pa sem v primerjavi s tem izgubil 1,5 sekunde. Tega si še vedno ne znamo razložiti. Ne gre za to, da bi na dirki pozabil kako hitro voziti motocikel. Potrebno bo veliko dela, da se nam kaj takšnega ne ponovi v Austinu.”