Morbidelli se “zaveda zanimanja” tovarniških ekip

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2021 .

Franco Morbidelli ima sklenjeno pogodbo z Petronas Yamaho do konca sezone 2022. Načrtov za prihodnost še ni potrdil.

Italijan ni skrival nezadovoljstva z Yamaho zaradi letošnjih tehničnih težav v letošnji sezoni, saj uporablja motor iz sezone 2019, kljub temu da je lanski motor bil mnogo bolj konkurenčen. Z motorjem iz sezone 2020 je Morbidelli tudi končal sezono, kot najboljši Yamahin voznik. Morbidelli upa na uspešno sodelovanje tudi po pogodbi z sedanjo ekipo, vendar pa se zaveda da obstaja veliko zanimanja ostalih tovarniških ekip. Priznal je, da se je po stopničkah v Španiji pogovarja z šefom ekipe Linom Jarvisom o trenutnem motorju, ki ga uporablja.

“Všeč mi je Yamaha in rad bi ohranil odnos z njimi. Če me bodo podprli z novejšim motorjem bo moja ljubezen do Yamahe večja. Nič mi ni mi jasno zakaj moramo počakati na nekatere potrditve za uporabo novega motorja. Razčistiti moram ali bom svojo kariero nadaljeval pri Yamahi tudi po pogodbi. Z nobeno drugo ekipo še nisem bil v kontaktu. Zavedam se zanimanja zame iz drugih ekip,” je dejal dirkač Petronas Yamahe Franco Morbidelli.

Morbidelli trenutno zaostaja 47 točk za vodilnim Quartararojem in še ni rekel zadnje besede tudi v boju za naslov prvaka.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish