Morbidelli prihodnjo sezono prihaja v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2017 .

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva Moto2, Franco Morbidelli bo prihodnjo sezono napredoval v elitni razred MotoGP, kjer bo dirkal z moštvom Marc VDS. “Lepo je, da je vse urejeno tako zgodaj v sezoni,” je dejal 22-letni Morbidelli. “Zdaj se lahko popolnoma osredotočim na svoje delo v letošnji sezoni. Ob misli na nastop v MotoGP sem navdušen in vesel, da v najvišji razred vstopam s svojo ekipo in ljudmi, ki jih poznam te s katerimi sem že sodeloval. Izziv je velik, a se ga veselim. Toda zdaj se bom osredotočil na letošnjo sezono, zato bo razmišljanje o MotoGP moralo počakati do zadnje sezone razreda Moto2.”

Predsednik moštva Marc van der Straten je pojasnil, da je Franco presegel vsa pričakovanja in da bo v najvišjem razredu svetovnega prvenstva uspeval. “Franco je bil neznanka, ko se nam je pridružil ob začetku sezone 2016, a smo sprejeli tveganje, saj smo videli, kakšen potencial se skriva v njim. Šlo je za dobro odločitev z naše strani, saj ne le, da je udejanjil svoj potencial, ampak je celo presegel naša pričakovanja. Po prevladi vse od prve dirke sezone zdaj vodi v prvenstvu in prepričan sem, da se bo MotoGP-ju hitro prilagodil.”

Za moštvo Marc VDS v MotoGP letos dirkata Tito Rabat in Jack Miller. Kje bosta dirkala v prihodnji sezoni za zdaj še ni jasno.

Foto: Marc VDS