Morbidelli pozitivno presenečen nad prvo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 21. marca 2018 .

Novinec v razredu MotoGP, Franco Morbidelli je po svojem prvem nastopu v najvišjem razredu motociklizma ostal pozitivno presenečen. Italijan, dirkač moštva Marc VDS, je v cilj pripeljal na dvanajstem mestu, katero mu je prineslo štiri točke za svetovno prvenstvo, po dirki pa je povedal, da je imel precej boljši tempo, kot je pričakoval.

“Na koncu smo dosegli dober rezultat,” je povedal aktualni svetovni prvak razreda Moto2. “Na začetku dirke sem se odločil da vozim malce bolj umirjeno, toliko, da spoznam prve kroge v razredu MotoGP. Potem pa sem ujel ritem in začel voziti hitreje. Vozil sem hitreje, kot smo pričakovali, zato sem bil pozitivno presenečen.”

Varovanec Valentina Rossija se je v prvih krogih dirke boril proti Mavericku Vinalesu in Jorgeju Lorenzu, od katerih se je uspel tudi nekaj malega naučiti. “Lahko sem opazoval najboljše in se od njih malce učil. Od Lorenza in Vinalesa,” je pojasnil. “V prvih krogih moraš biti bolj agresiven, še bolj, kot v razredu Moto2. Sam sem vozil malce bolj zadržano, saj sem želel najprej videti, kako delujejo gume. Na naslednjih dirkah pa bom tudi v prvih krogih bolj napadalen,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish