Morbidelli potrdil nastop na WRC reliju v Monzi

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2020 .

Franco Morbidelli bo svoje znanje iz dirkanja na dveh kolesih v razredu MotoGP prenesel na štiri kolesa, saj bo prihodnji mesec nastopil na zadnji preizkušnji svetovnega prvenstva v reliju WRC, ki bo v Monzi med 3. in 6. decembrom.

Dirkač Petronas Yamahe se bo na zadnji dirki prvenstva MotoGP na Portugalskem boril za naslov podprvaka v sezoni, v kateri je zabeležil svojo prvo zmago, kateri je pred zadnjo dirko dodal še dve, nato pa se bo Italijan po koncu sezone podal na premierni nastop na reliju za svetovno prvenstvo.

Morbidelli bo dirkal s Hyundaijevim dirkalnikom i20 R5, s katerim se je pobližje spoznal že junija na promocijskem dogodku v Toskani, kjer je sedel na sovozniški sedež ob zvezdnika WRC Danija Sorda.

“Navdušen sem nad priložnostjo, da se udeležim relija za svetovno prvenstvo WRC,” je povedal Morbidelli. “To bo izjemna priložnost, da se pomerim z najboljšimi dirkači na svetu in se preizkusim v drugačnem športu.”

“Izkušnja bo zabavna, čeprav se bom moral hitro naučiti veliko detajlov in ne bo se lahko prilagoditi vožnji z dveh, na štiri kolesa v tako kratkem času. Takšne priložnosti ne dobiš pogosto v življenju,” je dodal Italijan, katerega bo na hitro poučil moštveni kolega Umberto Scandola.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj