Morbidelli o življenju v karanteni: Poleg treningov se učim igranja inštrumentov

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2020 .

Franco Morbidelli čas v domači karanteni izkorišča za treninge prav tako pa naj bi se učil igranja inštrumentov.

Potem, ko v Evropi vladajo izredne razmere v boju proti Koronavirusu so tudi dirkači prikovani doma. Še posebej to velja za italijanske motocikliste, saj je prav njihova država žarišče virusa v Evropi. Vsak pa si na svoj način krajša prosti čas pri tem, da ne pozabijo na treninge.

“Trenutno moramo ostati doma. Izjema so le zares nujni opravki kot je obisk trgovin za nakup najnujnejšega,” je o situaciji v Italiji dejal dirkač moštva Petronas.

“Tako je že vse od prejšnjega ponedeljka, torej več kot teden dni in upam, da se bo situacija čim prej izboljšala. Treniram tako na edini možen način – doma. Kljub situaciji je namreč potrebno ostati v dobri formi. Tečem lahko znotraj meja svojega doma. To pa seveda ni enako treningom v telovadnici.”

Poleg ohranjanja forme se Italijan v teh časih kratkočasi tudi z učenjem igranja inštrumentov.

“Ni enostavno. Še veliko moram vaditi. Morda bom ob koncu te situacije znal igrati orglice ter cajon.”

Ob tem tudi poziva vse ljudi, da naj bodo v teh trenutkih potrpežljivi in mirni ter naj upoštevajo navodila pristojnih organov. Kljub temu, da dirkači razreda MotoGP niso nastopali v Katarju pa je preko televizijskih ekranov podrobno spremljal dogajanje v nižjih dveh razredih še posebej dirkače Petronasovega moštva.

“Spremljal sem dirke v Katarju. John (McPhee) se je v razredu Moto 3 z drugim mestom odlično odrezal. Tudi ostali trije so nastopili dobro. Tokrat sem lahko navijal za njih brez pritiska dirke. Bili pa so to mešani občutki, saj bi morali biti tudi mi tam.