Morbidelli napreduje počasneje kot bi si želel

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2019 .

Franco Morbidelli je sicer zadovoljen s svojim napredkom od prestopa v razred MotoGP. Kljub temu pa bi si želel, da bi to potekalo nekoliko hitreje. Italijanskega dirkača je namreč v letošnji sezoni večkrat zasenčil najboljši novinec Fabio Quartarao.

Tako je bilo na današnjih kvalifikacijah, kjer je sicer nekaj časa držal najboljši štartni položaj preden sta ga ob koncu ugnala omenjeni Quartarao ter Maverick Vinales. Tako je prvič po dirki v Le Mansu leta 2017 prva štartna vrsta povsem Yamahina. Morbidelli pa je ob tem izrazil svoje zadovoljstvo nad dejstvom, da se vse bolje razume z letošnjim Yamahinim motociklom.

“Sem eden tistih dirkačev, ki napreduje počasi, korak za korakom. Razred MotoGP je zelo zahteven, zato je potrebno ves čas trdo delati, se učiti in napredovati. To nam je v letošnjem letu z novim moštvom tudi uspelo. Napredujemo počasi toda pomembno je, da se to dogaja. Kot sem dejal korak za korakom.”

“Minuli vikend smo imeli na Phillip Islandu predvsem v nedeljo obilo težav. Na tej stezi pa smo že celotni vikend v ospredju. Zelo dobro se počutim na motociklu in jutri bom napadal najboljši možen rezultat.”