Morbidelli: Marquez nas uči, da je treba padati

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2018 .

Hondin motocikel si je skozi leta pridobil sloves težko obvladljivega motorja, je po številnih padcih na testiranjih na Tajskem dejal novinec v kraljevem razredu MotoGP, Franco Morbidelli, ki bo v letošnji sezoni zastopal moštvo Marc VDS. Italijan želi s pol tovarniško Hondo nizati dobre rezultate in pravi, da bo to dosegel le s preizkušanjem mej svojih sposobnosti, kot to počne Marquez, ki  na treningih, testiranjih ali kvalifikacijah pogosto konča v pesku.

“Ne maram padcev, že v razredu Moto2 sem jih imel le nekaj, vendar mi je zdaj razumljivo, da moram pasti, če želim raziskati meje svojega motocikla, namreč ko se trudiš in preizkušaš nove stvari, se to pač dogaja,” je dejal Morbidelli. “Toda Marc nam pomaga in nas uči. Sam je dejal, da so padci del naše poti, medtem ko se učimo.”

Lanski svetovni prvak v razredu Moto2 ima dostop do podatkov iz lanskih tovarniških motorjev Danija Pedrose in Marqueza, kar mu je pri pripravah na novo sezono v ogromno korist. “Ti podatki so zame in za ekipo blagoslov. Možnost, da se lahko učim od teh dirkačev je kot da bi bral motociklistično Biblijo.”

Morbidelli je na zadnjih testiranjih pred uvodno dirko v Katarju, postavil 12. najhitrejši čas in
za najboljšim časom Johanna Zarcoja zaostal 1,1 sekunde.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish