Morbidelli: Imeti enak motocikel kot Rossi pomeni prednost za oba

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2019 .
Franco Morbidelli bo v novi sezoni uporabljal zelo podobno specifikacijo Yamahinega motocikla, kakršno bo imel na voljo tudi njegov mentor Valentino Rossi. Kot je dejal bo to zelo dobrodošlo za oba.
Svetovni prvak razreda Moto 2 sezone 2017 in najboljši novinec razreda MotoGP minule sezone se je po končani sezoni pridružil novoustanovljenemu moštvu Petronas SRT, ki je postalo satelitsko moštvo Yamahe. V novi sezoni bo tako uporabljal najnovejši Yamahin motocikel tako kot tudi tovarniška dirkača moštva Valentino Rossi in Maverick Vinales. To je sicer v nasprotju s prejšnjimi sezonami, ko je zdaj njihovo nekdanje satelitsko moštvo Tech 3 uporabljalo starejšo različico.

To bo omogočilo izmenjavo informacij med dirkačema, kar bo po mnenju Morbidellija zelo koristno za oba. Prav to pa mu daje tudi dodatno informacijo.

“To bo koristno za oba,” je dejal štiriindvajsetletni Italijan v ponedeljek na predstavitvi motocikla.

“To bo sicer bolj ko zanj koristno zame. Drug drugemu tako lahko izmenjava informacije in občutke, kar bo pomagalo njemu in meni. Seveda pa sedenje na enakem motociklu predstavlja še dodatno motivacijo v želji, da premagam njega in vse ostale. To je naš cilj, za to se bomo trudili.”
Morbidelli presenetil na obeh prejšnjih testiranjih, tako v Valenciji kot Jerezu, kjer je zaključil na šestem mestu. Po testiranjih je tudi pohvalil motocikel M1, ki naj bi bil zelo prijazen do dirkača. Ob tem je imel vedno občutek, da lahko iz sebe in motocikla iztisne še več.
“Tudi namestiš novo pnevmatiko na motocikel ugotoviš, da si imel na obrabljeni še nekaj rezerve in bi lahko iz nje iztisnil še več. Želim si doseči to, da se bom ob menjavi pnematike zavedal, da sem v prejšnjem poizkusu dosegel svoj maksimum.Motocikel omogoča zelo dober oprijem že od samega začetka. Resnično se na njem zelo dobro počutim.”
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish