Morbidelli: “Čarobna sprememba” mi je pomagala do stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2021 .

Franco Morbidelli velja za enega večjih osmoljencev začetka letošnje sezone. Lansko sezono je zaključil na drugem mestu, kot najboljši dirkač Yamahe. V prvih dirkah ni skrival razočaranja, da ga edini izmed štirih dirkačev Yamahe dirka na dve sezone starejšem motociklu.

Italijanu se je na dirki v Jerezu po težavah, ki jih je doživljal Fabio ponudila možnost za osvojitev prvih stopničk v letošnji sezoni in dvig samozavesti pred nadaljevanjem sezone. Čarobna sprememba, kakor jo je poimenoval mu je na ogrevanjih pred nedeljsko dirko ponudila možnost, da motor vozi bolj agresivno in je z njim bolj konkurenčen.

“Bila je neverjetna dirka. Skozi vso dirko sem tako močno pritiskal, zato na nekaterih zavornih conah nisem bil prepričan ali se bom ustavil. Ekipa je opravila odlično delo in vsi smo bili nagrajeni z stopničkami. Ramon je danes zjutraj opravil svojo zadnjo čarovniško nastavitev in še nekoliko sem povečal svoj občutek na motorju in sem lahko vozil res močno in agresivno,” je dejal Franco Morbidelli.

“Res sem zadovoljen z rezultatom in sem vesel. Danes zjutraj smo povečali oprijem in splačalo se je. Res se je obrestovalo. Počutil sem se, da je bilo na dirki manj oprijema, toda končno sprememba, ki smo jo naredili, nam je omogočila, da je nismo toliko občutili in nisem imel težave z oprijemom,” je še dodal Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish