Montoya: Vettel je boljši kot Hamilton

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2016 .

»Mislim, da je Vettel bolj kompleten voznik kot Hamilton,« je poudaril bivši voznik Formule 1 Juan Pablo Montoya v pogovoru za časopis Autobild. »Vettel je bolj prizemljen in realen kot Hamilton. Poznam ga še iz časov ko je bil še zelo majhen in že takrat se je videlo, da dela veliko več kot vsi ostali,« je svoje mnenje utemeljeval Montoya.

V letošnji uspeh Vettla pa Montoya verjame le, če bo tudi ekipa Ferrari naredila svojo vlogo kot jo mora. Vsak voznik iz najboljših ekip ima letos možnost, da osvoji naslov svetovnega prvaka, je njegovo mnenje, vendar brez pomoči in posluha ekipe ne bo šlo, je še dodal. »Tudi razliko med Hamiltonom in Rosbergom vidim v tem, da se očitno eden bolje počuti v razmerju z dirkalnikom in ekipo kot drugi,« je opisal razmerje v ekipi Mercedes.

Tudi temi o samem stanju Formule 1 se Montoya ni mogel izogniti. Po njegovem je sama Formula 1 postala preveč  umetna. To da imajo nekatere ekipe prednost pred drugimi, da so močnejše in finančno bolj podprte ni nič novega. »V mojih časih aktivne kariere je bil Ferrari bolj dominanten kot McLaren, Mercedes pa je bil še bolj zadaj. Torej nič novega. So trenutno boljše in trenutno slabše ekipe,« je opisal Montoya.

»Ob naznanitvi konca kariere so mi različne ekipe ponujale možnost, da bi nadaljeval s aktivno kariero pri njih, vendar sem spoznal, da pri tem poslu delo ni vse. Enostavno moraš biti v pravem času na pravem mestu, da imaš lahko pravi uspeh,« je še komentiral svoj zaključek kariere, ki je bil v letu 2006.

Po njegovem mnenju je v trenutnih razmerjih Formule 1 preveč interne politike. Ko otrok je sanjal o dirkanju, in to mu je tudi uspelo, saj se je dobro prebijal v svoji karieri. Pa vendar po njegovem mnenju Formula 1 več ni to kar je bila, ampak je samo še ena sama politika, je poudaril Montoya na koncu pogovora.

Foto: Ferrari

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

3 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje