Montoya: Hamilton je bil preveč optimističen

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2016 .

Čeprav je od trčenja Mercedesovih dirkačev v Španiji že skoraj dva tedna, so novinarji o incidentu za mnenje povprašali tudi pri Juanu Pablu Montoyi, nekdanjemu dirkaču Williamsa in McLarna. Kolumbijec je dejal, da je krivda za trčenje bolj na Hamiltonovi strani, saj bi moral pričakovati, da se bo Rosberg branil in to vključiti v pripravo prehitevanja.

“Hamilton je bil kar precej optimističen, če povem po pravici,” je dejal Montoya. “Je pričakoval, da se bo pred njim odprl prostor? Pri takem prehitevanju ne bi smel pričakovati, da mu bo Rosberg, četudi bi bil na napačnem mestu, pustil prostor. Takšne stvari moraš predvideti. Glede na to, da sta moštvena kolega, bi se lahko izborila na nekoliko bolj fer način, toda s stališča dirkanja…”

Kolumbijec pa je pojasnil, da je presenečen nad tem, kako hitro je padla forma ameriškega moštva Haas. “Presenetili so me, kako hitri so bili na prvih dveh dirkah,” je dejal. “Potem so me presenetili, kako hitro so se izgubili v ozadju. Uspelo jim je osmešiti ostale, potem pa so kar izgubili hitrost. Ne vem, čudno je, saj so bili na prvih dveh dirkah neverjetno dobri.”