Monako priložnost za McLaren

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2015 .

Jenson Button vidi Veliko nagrado Monaka kot najboljšo priložnost v prvem delu sezone za McLaren-Hondo, ki kot novoobujeno zavezništvo letos še ni doseglo točk za svetovno prvenstvo. Dirkalnik se bori predvsem s pomanjkanjem moči in hitrosti na ravninah.

Dirkališče v Monaku naj bi jim ustrezalo zaradi svoje specifike, ker večjo vlogo kot sama moč nosijo drugi dejavniki. Zaradi slednjega in dejstva, da se v dirkalniku dobro počuti, je Button samozavesten glede nastopa v kneževini.

“Vsekakor sem dobil dober občutek. Obstaja nekaj področij, kjer bi dirkalnik trenutno moral biti močnejši, če bi jutri šli v Monako, a zanimivo bo dirkati tam z našim avtom. Na tisti stezi je težko najdi meje. Če pa se z dirkalnikom dobro razumeš, to naredi veliko razliko. Spomnim se Jeana Alesija s Prost-Peugeotom leta 2000, ko mu je pomagala ravno samozavest in uravnoteženost, čeprav po drugi strani ni imel dovolj podtlaka,” je povedal svetovni prvak iz leta 2009.

Njegov moštveni kolega Fernando Alonso je potrdil besede: “Dirkališča, ki zahtevajo manjšo moč, nam bodo pomagala pri rezultatih. Monako je prva dirka, kjer si obetamo boljši rezultat od dosedanjih. Sicer pa moramo gledati vsako dirke posebej, zato je Velika nagrada Španije naslednji korak, na katerega se moram osredotočati. Sedaj moramo ostati enotni in verjamem, da tako nam niti dobri rezultati ne uidejo.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo