Monako pričenja s pripravami na letošnjo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2021 .

Lani je bil Monako eden izmed 13-ih prizorišč, ki so bila odpovedana zaradi svetovne pandemije koronavirusa. To je bilo prvič po letu 1954, da ulice Monte Carla niso gostile dirke prvenstva Formule 1.

Zgodovinska nagrada Monaka, na kateri nastopajo starodobni dirkalniki F1, je bila še ena od žrtev pandemije, vendar je kneževina ob Azurni obali tokrat pripravljena na zapleteno obdobje, saj so oblasti dale zeleno luč za dirko Formule 1, zgodovinsko VN in za Formulo E. V izjavi je zapisano: “Po posebnem letu 2020, ko smo morali zaradi pandemije Covida-19 odpovedati, je kneževina znova vzpostavila svoje navade in se pripravlja na izjemno priložnost, da v času od med 23. aprilom in 23. majem 2021 pozdravi tri velike prireditve. Letošnje izdanje bo izjemno. Načrtovane so tri prireditve. Poleg tradicionalne dirke Formule 1 VN Monaka, bosta letos potekali še zgodovinski Grand Prix in dirka Formule E.

Monaški trojček bo otvorila zgodovinska Grand Prix dirka, ki bo potekala 23. aprila. Sledi dirka Formule E, ki bo 8. maja, med 23. in 25. majem pa je na sporedu še dirka Formule 1 za VN Monaka. V izjavi organizatorjev je bilo potrjeno: “Montažna dela na tribunah in z njimi povezane omejitve se bodo pričela 23. februarja na območju pristanišča in 31. marca v soseski Monte Carla.”      

Članek je na voljo tudi na vmax.si