Monaco F1 Racing Team – novo moštvo v Formuli 1

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2021 .

Karavani obstoječih desetih moštev bi se po več letih kmalu lahko pridružilo še eno novo, Monaco F1 Racing Team. Ustanovitelj Salvatore Gandolfo si obeta vstop ob napovedih, da kmalu novim ekipam ne bo potrebno plačati 166 milijonov evrov pristojbine, ki je bila sicer uvedena lani, da bi zaščitili franšizno vrednost moštev v prvenstvu, ter da bi preprečili lažne napovedi vstopa, kot je bila US F1.

Takrat je Toto Wolff dejal, da bo Formula 1 tako ostala nekaj posebnega, vendar pa bi to bila prepreka za Gandolfovo moštvo, ki na vstop čaka že nekaj časa. Predvsem so čakali na uvedbo omejitve proračuna in novih pravil, ki bodo začela veljati prihodnje leto, zdaj pa si obetajo, da F1 vendarle odpravi plačilo obveznega začetnega prispevka.

Novi direktor Formule 1, Stefano Domenicali je napovedal odpravo plačila prispevka, zato je Gandolfo, italijansko-švicarski poslovnež, direktor podjetja Monaco Increase Management, ki se ukvarja z vodenjem karier dirkačev, pripravljen na naslednji korak.

“Monaco F1 Racing Team je bilo v aktivnih pogovorih za vstop v Formulo 1 že v sezoni 2019, saj smo videli priložnost v novih tehničnih pravilih, ki naj bi začel veljati v letošnji sezoni,” je povedal Gandolfo, ki je v 2019 vstop v F1 načrtoval pod okriljem španskega moštva Campos, katerega solastnik je. “Nedavne izjave novega direktorja Formule 1, Stefana Domenicalija, ki namigujejo, da bo odpravljeno obvezno plačilo 166 milijonov evrov visokega prispevka za nove ekipe, so korak v pravo smer. Cenimo odprtost Stefana in zveze FIA, in smo pripravljeni storiti potrebne korake, da se naša prijava v prvenstvo finalizira.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish