Miren pogovor o Hamiltonovem ignoriranju ukazov

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2014 .

Pri Mercedesu pravijo, da se bodo v prihodnjih dneh s svojima dirkačema pogovorili o moštvenih ukazih, ki so bili izdani na VN Madžarske.

Nico Rosberg je v nekem trenutku dirke dohitel moštvenega tekmeca Lewisa Hamiltona, s tem, da ga je čakal še en postanek v bokasih. Ekipa je zato pozvala Hamiltona, ki je s postanki že opravil, da Nemca spusti predse in mu tako omogoči uspešno izvedbo izbrane taktike. Toda Britanec je ukaz ignoriral in po dirki priznal, da ga je presenetilo to, da so mu sploh dali takšen ukaz.

“Moramo se pogovoriti in analizirati trenutek, ko smo Lewisa prosili, da Nica spusti predse. To bomo storili mirno in razčistili bomo vse nejasnosti ali nesporazume,” je pojasnil šef Mercedesa, Toto Wolff.

“Na naše odločitve je vplivalo veliko dejavnikov in presoditi moramo, če smo imeli prav.”

Čeprav je Rosberg po radijski zvezi večkrat vprašal, zakaj ga Hamilton ne spusti naprej, zamenjava mest ni bila njegova zamisel. “Tega nisem želel. Ekipa je bila tista, ki mi je sporočila, da me bo spustil predse,” je pojasnil Rosberg, ki bi se na koncu najverjetneje lahko boril za zmago. Hamilton je izkoristil naravo steze, ki ne dopušča prehitevanj in je Rosberga zadržal za sabo, medtem ko je sam dirko končal na tretjem mestu. Rosberg še vedno vodi v prvenstvu z 11 točkami prednosti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish