Mir že preizkusil Suzukijev motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 16. novembra 2018 .

Joan Mir je že preizkusil Suzukijev motocikel na skrivnem testu v Montegiju. Svetovni prvak razreda Moto 3 iz lanske sezone je motocikel preizkusil medtem, ko je Sylvain Guintoli testiral motocikel za naslednjo sezono. Mir bo na motociklu GSX-RR ponovno na testiranjih v Valenciji, ki se začnejo po dirkaškem koncu tedna.

“Navdušil nas je, posebno s načinom kako je pristopil na test in kakšno željo ima po nastopanju v razredu MotoGP,” je dejal vodja moštva Davide Brivio.

Pri Suzukiju so si sicer želeli, da bi Mir motocikel preizkusil že po dirki v Montegiju, vendar se je vse skupaj zaradi različnih razlogov prestavilo. Mir je lahko brez kakršnihkoli prepovedi oziroma omejitev preizkusil motocikel razreda MotoGP, saj je še vedno dirkač razreda Moto 2. Enaindvajset letni španski dirkač trenutno zaseda šesto mesto skupnega seštevka srednjega tekmovalnega razreda.

Suzukijev motocikel je tako testiral v torek in sredo po dirki v Maleziji, saj so v moštvu želeli nastaviti vsaj tiste ključne nastavitve za lažji uradni začetek njegovega sodelovanja z moštvom, ki se bo zgodil na testiranjih v torek. Vodja njegovega dela moštva bo Francesco Carchedi, ki je do sedaj opravljal vlogo dirkaškega inženirja Karla Abrahama v moštvu Angel Nieto.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish