Mir z dobrimi občutki na motorju, vendar priznava, da niso hitri kot Yamaha

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2020 .

Joan Mir je na zadnji dirki v Le Mansu prikazal nekoliko slabšo formo in po 14. mestu na kvalifikacijah in 11. mestu na dirki sedaj priznal, da še vedno niso hitri, tako kot dirkači Yamahe, vendar so njegovi občutki na motorju ponovno dobri.

Petkovi treningi v Aragoniji so pokazali boljšo formo Španca, saj je treninge končal na četrtem mestu, vendar je dejstvo da je zaostal za dirkači Yamahe, ki so z Mirom neposredno v boju za naslov prvaka.

“Za nas je bil dober dan, čeprav nihče nima hitrega tempa, ker je temperatura asfalta zalo nizka. Obnovil sem občutke, ki jih nisem imel v Le Mansu, čeprav je na tako nizkih temperaturah težko imeti dobre občutke,” pravi Joan. Yamaha ima po njegovem mnenju malo prednosti, ker so trenutno hitrejši od njih, vendar se trudijo, da bi to težavo odpravili. Moramo dodati, da ima Suzuki vedno težave z kvalifikacijami in ne doseže dobrega rezultata, kasneje na dirki uspejo priti v boj za najvišja mesta. Prav kvalifikacije so težava Suzukija, da v letošnji sezoni še niso prišli do zmage, saj po slabših kvalifikacijah se je težko prebiti v boj za zmago.

Pri nizkih temperaturah je težko ogreti gume na določeno temperaturo za doseganje najhitrejših krogov. To je velik problem pri katerem se srečujejo ekipe. Yamaha ima pri tem najmanj težav, saj svoje gume najhitreje ogreje za razliko od Suzukija in Ducatija. To je prednost, ki pride do izraza na ob nizkih temperaturah pri visokih temperaturah pa se pojavi težava, da se guma prehitro ogreje in se začne prej obrabljati, kar privede do težav ob koncu dirke z obrabljenostjo pnevmatike.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish