Mir: Suzuki me je želel bolj kot Honda 

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2018 .

Joan Mir, ki bo v naslednji sezoni prvič nastopil v razredu MotoGP je nedavno dejal, da se je raje odločil za podpis pogodbe s moštvom Suzukija kot Honde, saj je pri prvih začutil, da si ga želijo bolj kot pa pri Hondi. Mir je v lanski sezoni povsem dominiral v najšibkejšem tekmovalnem razredu (Moto 3), zelo dobro pa je začel tudi svojo krstno sezono v razredu Moto 2, kar mu je prineslo zanimanje moštev razreda MotoGP za sezono 2019. Tako je kmalu po začetku letošnje sezone podpisal predpogodbo z moštvom Honde. V tej pogodbi je bilo zapisano tudi, da lahko le ta propade, saj naj bi v primeru podpisa te pogodbe Honda morala (v primeru, da bi Mir dobil ponudbo še katerega drugega moštva razreda MotoGP) Miru ponuditi enako donosno pogodbo. Tega pa pri Hondi niso želeli storiti. Pred dirko v Barceloni je tako Mir na vprašanje zakaj je izbral ekipo Suzukija namesto Honde odgovoril:
“Pri Suzukiju so mi predstavili zelo dober projekt. Dobil sem občutek, da si me tu želijo bolj kot pri Hondi, zato sem izbral njih.”
Uraden podpis pogodbe je bil znan že po šesti Špančevi dirki v razredu Moto 2 v njegovi krstni sezoni.
“Če bi mi pred tremi leti nekdo dejal, da bo nastopal v razredu MotoGP bi mu rekel, da je nor. Zelo sem zadovoljen z svojim napredkom do sedaj. Precej hitro napredujem in se hitro prilagajam na različne motocikle razreda Moto 3 in Moto 2.”
“Upam samo, da bom letos še tako naprej napredoval. To je moj prvi cilj.”
Mir je dejal, da je bila kariera Mavericka Vinalesa in njegovo napredovanje nekakšen model zanj. Tudi Vinales se je le po eni sezoni v razredu Moto 2 preselil k Suzukiju v razred MotoGP leta 2015. Ob tem dodaja je dvoletni cikel pogodb v najelitnejšem tekmovalnem razredu imelo pomembno vlogo pri njegovi odločitvi o prestopu.
“Moto 2 je zelo zahteven razred, kjer se moraš veliko naučiti. Toda veliko je tudi dejavnikov zunaj tega, kot na primer pogodbe razreda MotoGP, ki se podpisujejo za dve sezoni. Prilagoditi se moraš tudi temu.”
“Že pred začetkom letošnje sezone sem si dejal, da če se bom počutil suverenega v tem razredu si želim čim prej v razred MotoGP. V mojem primeru mislim, da je to prava pot.”
Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP Marc Marquez, ki je v razredu Moto 2 ostal dve sezoni je dejal, da je naslov prvaka razreda Moto 2 pravi pokazatelj, da je dirkač pripravljen na prestop v najelitnejši razred.
“Očitno zdaj dirkači večinoma ostanejo le eno sezono v srednjem tekmovalnem razredu in gredo v MotoGP kar se da hitro.”
“Ko sem bil jaz na njihovem mestu sem imel drugačno miselnost. Ko sem bil v razredu do 125 kubičnih centimetrov se v primeru, da nisem osvojil naslova nisem želel preseliti razred višje. Tako je bilo tudi v razredu Moto 2.”
“To je bila moja pot, saj mislim, da si pripravljen, ko osvojiš naslov v določeni kategoriji. To pa ne pomeni, da zaradi tega prideš v višji razred bolj ali pa manj pripravljen. Če imaš talent boš prej ali slej napredoval v višji tekmovalni razred.”


Ko ste že tukaj…

…bi vas prosili za veliko uslugo. Še nikoli ni našega portala Svet Hitrosti bralo toliko ljudi, a dohodki od oglasov so majhni pa še ti vpadajo. Svojih prispevkov ne nameravamo skrivati za obvezno naročnino, zato vas prosimo za pomoč.

Čeprav novice pišemo v prostem času, pogosto prehitimo izkušenejše, poklicne športne novinarje, kar nam vzame veliko časa. A to delo nas veseli, Vam bralcem pa bi radi ponudili še več vsebin, tudi iz prve roke, za kar pa bi potrebovali več finančnih sredstev. Če bi nas vsak, ki bere naše novice, podprl, bi bila naša prihodnost varna. Pomagate nam lahko že z donacijo 1€, vzelo pa vam bo le minutko časa! Že vnaprej se vam zahvaljujemo!

[paypal-donation]

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish