Mir: Suzuki ima najboljši motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2022 .

Joan Mir je po koncu drugega testnega dne v Sepangu pohvalil napredek Suzukija pri letošnjem pogonskem sklopu. Zaostanek za Ducatijem glede končne hitrosti naj bi se tako precej zmanjšal.

Suzukijeva dirkača v Sepangu sta bila v Sepangu hitra in konstantna. Alex Rins je zadnji dan zaključil kot četrti najhitrejši. Mir na drugi strani je bil dvanajsti, kar pa naj ne bi odražalo prave slike hitrosti motocikla. Sam se naj bi namreč nekoliko uštel pri izbiri pnevmatik. Medtem, ko je večina ostalih svoje hitre čase postavila z novimi pnevmatikami, je on z že nekoliko obrabljenimi. Kot je poudaril na koncu dneva so svoj testni program izpeljali skoraj povsem po zastavljenem načrtu.

“Naredili smo skoraj vse kar smo načrtovali. Nekaj stvari je ostalo še za naslednji test v Indoneziji. Danes smo se osredotočili predvsem na razumevanje potenciala pogonskega sklopa. Glede elektronike je vse delovalo zelo dobro. Lahko sem bil hiter, imel pa tudi zelo dober ritem.”

“Zjutraj smo se nekoliko ušteli, ko smo želeli postaviti hiter čas. Ostala sta nam samo še dva kompleta pnevmatik. Nekoliko smo prilagajali in kombinirali različne zmesi spredaj in zadaj. Tukaj nismo, da bi postavljali hitre čase, kljub temu pa sem bil z doseženim zadovoljen.”

Mir je bil tako po koncu testa zelo zadovoljen, predvsem z napredkom pri pogonskem sklopu, kar bi mu morda lahko omogočilo, boj za naslov svetovnega prvaka.

“Zelo sem zadovoljen z napredkom. Morda imamo celo najboljši vsestranski motocikel. Hitri smo tako na en sam krog, kot pri simulacijah dirke. Še vedno bo težko proti Ducatijem, saj jih je po ravnini praktično nemogoče prehiteti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj