Mir: Srečal sem Marqueza, preživlja težko obdobje

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2020 .

Joan Mir, aktualni svetovni prvak razreda MotoGP, je bil v Španiji izbran za motociklista leta, v sklopu dogodka pa je opravil tudi novinarsko konferenco, kjer je seveda moral odgovarjati tudi na vprašanja povezana z Marcom Marquezom.

Dejal je, da ga je srečal pred nekaj dnevi in da si želi, da se čimprej vrne na motocikel. “Upam, da bo nazaj že na testiranjih, ali pa na prvi dirki sezone,” je dejal. “Prej ko se vrne, toliko bolje. Pred nekaj dnevi sem ga srečal v Leridi, kamor sem šel na trening. Tam je bil z Alexom. Čestital mi je za naslov,” je povedal Mir, ki je razkril, da osemkratni svetovni prvak preživlja težke trenutke. “Jasno je, da je v težkem obdobju. Nikomur ni všeč to, kar se mu je zgodilo, zato si želim, da se čimprej vrne. “

Mir si, tako kot verjetno veliko gledalcev, želi, da bi se pomeril z Marcom na stezi. “To prinese nekaj pritiska in večjo motivacijo. Upam, da se bom prihodnjo sezono z njim boril za naslov prvaka. Letos sem postal prvak, ker sem bil konstanten in takšno formo lahko nadaljujem tudi v prihodnji sezoni. Vem, da je tudi Marc zelo konstanten, zato se bomo morali pred njegovim prihodom izboljšati, tako v smislu motocikla, kot v smislu moje vožnje,” je priznal Mir, ki je za konec moral odgovoriti še na vprašanje, koga bi raje premagal, moštvenega kolega Alexa Rinsa, ali Marca Marqueza: “Definitivno Marca. Zakaj? Odgovor na to vprašanje bom zadržal zase, čeprav je zelo očiten.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish