Mir sporoča kritikom: Ne veste veliko o motorjih

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2020 .

Novo pečeni svetovni prvak razreda MotoGP, Joan Mir, je odgovoril kritikom in tistim, ki trdijo, da je njegov naslov vreden manj, ker ga je osvojil v odsotnosti Marca Marqueza. Španec je na nedeljski dirki vzel krono, ki jo je Marquez nosil zadnja štiri leta, za to pa je ob slabih rezultatih neposrednih tekmecev za naslov zadostovalo že osvojeno sedmo mesto.

https://twitter.com/MotoGP/status/1328057968554807298
Eden glavnih favoritov za naslov prvaka in največji Mirov tekmec Fabio Quartararo je s še enim padcem izgubil vse možnosti za letošnji naslov prvaka.

Dirkač Suzukija je sezono začel z dvema ničlama na prvih treh dirkah, kasneje pa se je konstantno uvrščal med najboljših pet, medtem ko je forma ostalih tekmecev močno nihala. Nekateri so mnenja, da smo bili letos priča precej nepredvidljivi sezoni zaradi odsotnosti Marqueza, ki je padel na prvi dirki v Jerezu in se poškodoval, ter izpustil vse naslednje dirke.

Prav odsotnost enega izmed najmočnejših dirkačev MotoGP zadnjih let, ki je lani naslov osvojil z rekordnimi 420 osvojenimi točkami, prav vse dirke z izjemo VN ZDA, kjer je odstopil, pa je končal na prvem ali drugem mestu, pa naj bi po mnenju nekaterih zmanjšala vrednost Mirovega naslova.

Marquez, ki je lani postal prvak s 151 točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je že julija zanikal, da bi njegova odsotnost razvrednotila letošnji naslov, Mir, ki je bil najbolj konstanten dirkač letošnje sezone in ki je na 12 dirkah sedemkrat končal na stopničkah ter skupno osvojil 171 točk pa je povedal: “Ljudje, ki tako mislijo, verjetno ne vejo veliko o motorjih. Marca ni tu, ker bi ga ugrabili. Nastopil je na prvi dirki, kjer je tvegal za zmago in za naslov, pri tem pa je storil napako, ki ga je stala sezone. To je vse.”

Mir je postal šele četrti španski prvak v najtežjem razredu motociklističnega prvenstva po Alexu Crivilli, Jorgeju Lorenzu in Marcu Marquezu, Suzukiju pa je zagotovil prvi naslov prvakov po 20 letih in je šele šesti Suzukijev svetovni prvak.

https://twitter.com/MotoGP/status/1327979841300344833
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish