Mir se počuti močnejši kot kadarkoli prej

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2022 .

Joan Mir je na kvalifikacijah MotoGP za veliko nagrado Portugalske dosegel drugo mesto, kar je njegov najboljši dosežek v elitnem razredu motociklističnega prvenstva.

Dirkač Suzukija pravi, da njegovo zaupanje v motocikel letos raste iz dirke v dirko, zato se zdaj počuti močnejšega kot kadarkoli prej.

“Vesel sem svojega dosežka in vsega, še najbolj pa zaupanja v motocikel,” je povedal svetovni prvak sezone 2020. “Zaupanje v motor se povečuje vse od Katarja, korak za korakom se vrača občutek, katerega želim. Mislim, da sem pripravljen, počutim se močnejšega kot kadarkoli prej. Počutim se odlično, saj takšen krog v teh pogojih lahko postaviš le, če zaupaš motorju, sicer ne moreš voziti sto-odstotno.”

Joan Mir je na kvalifikacijah na Portugalskem z 2. mestom dosegel svoje najboljše štartno izhodišče v razredu MotoGP.
Joan Mir je na kvalifikacijah na Portugalskem z 2. mestom dosegel svoje najboljše štartno izhodišče v razredu MotoGP.

Mir je zadnjo zmago v MotoGP slavil v Valenciji 2020, po solidni predstavi v Austinu, ki mu sicer ne leži, pa meni, da bi lahko sušo prekinil na kateri izmed stez, ki mu ustrezajo. “V Austinu sem našel nekaj, da sem bil hiter, čeprav tam po navadi nisem bil najboljši. Odpeljal sem dobro dirko, zato vem, da lahko na stezi, ki mi bolj ustreza, vozim še hitreje. Ne vem, kaj lahko storim, da bom zmagal, toda premikamo se v pravo smer.”

Mirov moštveni kolega, Alex Rins, ki je sicer drugi v točkovanju prvenstva, pa bo dirko na stezi Algarve začel na nasprotnem koncu štartne vrste, na 23. mestu, potem ko je storil taktično napako za katero je prevzel krivdo nase.

“V prvem delu kvalifikacij sem na stezo zapeljal na gumah za dež, tako kot vsi. Potem sem se odločil za menjavo na gume za suho stezo, ki je bila sicer pravilna, toda v pripravljalnem krogu sem imel veliko težav, nekaj krat mi je odneslo zadek, zato sem se odločil še enkrat zapeljati v garaže. S tem smo na voljo imeli dovolj časa le še za en hiter krog, vendar zaradi rumene zastave svoje uvrstitve nisem mogel popraviti,” je pojasnil.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj