Mir se dogovarja za prestop k Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2022 .

Joan Mir je potrdil, da zdaj, ko je Suzuki tudi uradno potrdil načrte za izstop iz prvenstva motoGP, začel iskati sedež pri drugih ekipah. Prvak sezone 2020 se pogovarja z več moštvi, med njimi pa je tudi Honda.

Španec je pojasnil, da je v trenutku presenetljive odločitve japonskega proizvajalca, blizu nove pogodbe s Suzukijem, a je priznal, da je zdaj prestop k Hondi, kamor so ga postavljale številne govorice v zadnjih dneh, povsem realna možnost.

“Po Jerezu sem se znašel na trgu,” je povedal Mir. “Pred tem sem se pogajal s Suzukijem, zdaj pa mojega menedžerja zagotovo čaka veliko dela. Ne bo lahko, toda pogovarjamo se s Hondo in drugimi proizvajalci.”

Po dirki v Jerezu so nekateri italijanski mediji že poročali, da je Honda Pola Espargaroja obvestila, da z njim ne bodo podaljšali sodelovanja, kar le priliva olja na ogenj govoric o Mirovem prestopu k Hondi, kjer bi postal novi moštveni kolega Marca Marqueza. Espargaro je novice označil za lažne, je pa priznal, da se o prihodnosti pogovarja tako s Hondo, kot z drugimi ekipami. “Živimo v svetu, kjer nas vedno bolj obkrožajo lažne novice,” je dejal Espargaro. “Moj menedžer se pogovarja z več ekipami, kakor tudi s Hondo.”

Mir ima v nesrečni situaciji, ko je ostal brez službe, tudi nekaj sreče, saj bodo brez službe ostali tudi mehaniki in inženirji iz njegovega dela garaže pri Suzukiju. To pomeni, da bi mu lahko sledili k novemu delodajalcu, kar bi bil za Joana še dodaten bonus.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj