Mir se boji, da bo kariero pri Hondi končal kot Lorenzo ali Espargaro

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2023 .

Joan Mir po težkem začetku prve sezone v vlogi dirkača Honde pravi, da ga skrbi, da bo postal naslednji dirkač, ki mu na motociklu Honde ni uspelo doseči odmevnih rezultatov in bo moral zapustiti tabor japonskega proizvajalca, kot se je to zgodilo Jorgeju Lorenzu in Polu Espargaroju.

“Biti moram zelo pozoren na malenkosti, saj si s tem motociklom ves čas kot na robu rezila,” je povedal Španec, ki je v Le Mansu zabeležil že četrti odstop zaradi padca. “Bolj kot fizično, te motor uniči psihično, saj moraš biti ves čas zelo, zelo natančen in se ves čas boriti s sprednjim kolesom. To je drugače, kot sem bil vajen do zdaj in motor je povsem drugačen od motorjev, katere sem vozil prej.”

Prvak MotoGP sezone 2020 je priznal, da se boji. “Seveda. Rad bi zmagal in za dirkača, kot sem jaz, je težko biti na mestu, kjer sem. Želim zmagati, biti na stopničkah in ostati spredaj. Ti rezultati me ženejo naprej, a jih že nekaj časa nisem dosegel, zato jih potrebujem. Lani sem bil tukaj (v Le Mansu) sekundo na krog hitrejši.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje