Mir, Rins in Quartararo spregovorili o slabih kvalifikacijah

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2020 .

Alex Rins je obstal že v počasnejši kvalifikacijski skupini, verjetno tudi zaradi dežja, ki se je pojavil sredi kvalifikacij. Mir in Quartararo pa sta v hitrejši kvalifikacijski skupini končala na dnu razpredelnice.

“Ne vem, čudno je. Ne vem, kaj se je zgodilo, ker so bili občutki na motorju skozi celotne kvalifikacije dobri. Nisem imel enakega oprijema v zadnjem delu, saj so se pogoji spremenili,” je dejal Mir po vprašanju zakaj se je tako mučil z zadnjimi kvalifikacijami.

Mir nebo prvič začel iz slabega štartnega položaja, saj je imel skozi celotno sezono Suzuki velike probleme z uvrstitvijo na kvalifikacijah. Skozi dirko pa se je z odlično vožnjo velikokrat prebil v ospredje. Na zadnji dirki pa je tudi na kvalifikacijah dosegel dober rezultat in na dirki uspel zmagati prvič v sezoni.

“Ni bilo dobro, kvalifikacije so bile katastrofalne. Nisem imel sreče, saj v začetku kvalifikacij nisem postavil hitrega kroga, ko pa sem odšel po svež komplet gum pa se je pojavil dež in rahlo namočil progo. Odločil sem se, da nebom preveč tvegal in nisem postavil hitrejšega kroga. Imamo odličen tempo in na dirki lahko napredujemo. Ključen bo začetek, kjer se zavedamo, da imamo potencial,” je dejal osmoljenec počasnejše kvalifikacijske skupine Alex Rins.

Rins je na Veliki nagrade Aragonije že zmagal po štartu iz desetega mesta, zato ima tudi nekaj upanja na dirki v Valencii.

“Za moštvenim kolegom Moribidellijem zaostajam sedem desetink na krog. V zadnjem delu sem imel možnost uporabo samo ene mehke gume in šel sem do meje. V drugem delu pa nisem imel druge mehke gume in nisem mogel izboljšati časa kroga,” je dejal Quartararo.

Quartararo je dejal, da so ta teden naredili največ sprememb letos na Yamahi, vendar še vedno niso dovolj hitri. Če ima motor dober oprijem potem je Yamaha tudi hitra. Francoz se ne obremenjuje z bojem za naslov prvaka, saj potrebuje stopničke in ob slabšem Mirovem rezultatu bi še ostal v boju za naslov prvaka. Strategija Fabia je, da se na motorju zabava in da konča dirko na čim boljšem mestu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj