Mir ni zaskrbljen zaradi najslabših kvalifikacij v sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2021 .

Joan Mir je dejal, da so celotne kvalifikacije in treninge imeli dober ritem in bi se lahko uvrstil v hitrejši kvalifikacijsko skupino. 14. mesto je zares slab rezultat za aktualnega svetovnega prvaka, vendar moramo opozoriti, da so najslabši del Suzukija prav kvalifikacije.

Suzukijevem dirkaču se ni uspelo uvrstiti skozi počasnejšo kvalifikacijsko skupino. Bilo je mnogo dobrih dirkačev v počasnejši skupini in težko se je bilo prebiti skozi. Mir verjame, da je razlog v preveč predgrevanih pnevmatikah v pogojih sušenja proge. Skozi celotno sezono imajo probleme v kvalifikacijah. Takšni problemi so se pojavljali tudi v prejšnji sezoni, vendar pa sta dirkača imela dober ritem skozi dirko in velikokrat močno popravila rezultat z kvalifikacij. Alex Rins se je pritožil nad slabo taktiko ekipe, saj so se odločili za napačen čas pri menjavi motorja.

“Na spološno ni bil slab dan za nas. V FP4 sem imel dober tempo prav tako v dežnih razmerah v FP3. V zadnjih krogih se je proga nekoliko posušila in imel sem težave z pregrevanjem gume in nisem imel oprijema. Težavno bo začeti z 14 mesta, vendar ni veliko razlike na primer z 10 mestom zato imam možnosti,” je dejal aktualni svetovni prvak Joan Mir.

Njegov moštveni kolega Alex Rins je končal kvalifikacije takoj za aktualnim svetovnim prvakom. Potožil je zaradi slabe strategije, ki so jo izbrali. “Zagotovo je težek dan za nas. Nismo se najboljše znašli. V teh razmerah je težko izbrati najboljšo strategijo. Odločili smo se, da začnemo z sprednjim in zadnjih mehkim izborom pnevmatik. Naredili smo napako pri izbiri postanka, saj ga nismo naredili v pravem času. Vendar sem na motorju premišljeval samo kako odpeljati čim hitreje ne pa katero gumo morem natakniti. Če bi se odločili za srednjo trdoto gum bi zagotovo bolje se uvrstili,” je dejal Alex Rins.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish