Mir: Nesmiselno bi bilo spreminjati strategijo v boju za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2020 .

Vodilni v skupnem seštevku Joan Mir je dejal, da bi bilo nesmiselno spreminjati strategijo v boju za naslov, saj bi lahko želja po prvi zmagi v sezoni pomenila tveganje.

Čeprav letošnji sezoni še ni zmagal, si je zaradi bolj konstantnih rezultatov in kar šestih stopničk pridelal 14 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Fabiom Quartararojem.

Mir bi tako lahko postal prvi dirkač v zgodovini, ki bi mu uspelo osvojiti naslov brez zmage v sezoni, vendar pa dirkač Suzukija vztraja, da morajo biti osredotočeni le na prvenstvo, ne pa na posamezne dirke.

“Vendar pa moramo biti hitri. Hitrost prinese tveganje in moramo najti ravnovesje med hitrostjo in tveganjem,” pravi Mir. Kot primer je navedel zadnjo dirko, kjer je ugotovil, da nebo mogel ujeti Franca Moribidellija in Alexa Rinsa, ter tako ni hotel tvegati padca.

Ko se zaključuje prvenstvo, pride še veliko bolj do izraza taktika, ki jo naredi moštvo. Valencia bi lahko po njegovem mnenju bila odločilna v boju za naslov. Zaveda se, da je Yamaha izredno hitra na tej stezi, vendar tudi Suzuki ni nikoli zaostajal z rezultati. Mir je bil v podobni situaciji v Moto3 v sezoni 2017, ko je osvojil naslov. Vendar se je takrat boril za naslov že od začetka prvenstva, v letošnji sezoni pa se je v boj vključil nekoliko kasneje s konstantnimi rezultati. V sezoni 2017 je imel nekoliko več prednosti pred ostalimi zato mu ni bilo treba toliko paziti, da bi naredil napako in izgubil točke.

Sezono je Mir začel zelo skromno, saj je na prvih treh dirkah osvojil le 11 točk. Kasneje v Avstriji je prišel do prvih stopničk v sezoni in začel dosegati boljše rezultate.

Najbližja zasledovalca Quartararo in Maverick Vinales rezultatsko precej nihata in prav to je privedlo do zaostanka za vodilnim. Moribidelli in Rins sta se približala z dobrimi rezultati na zadnjih dirkah. Andrea Dovizioso pa je ravno z nekoliko slabšimi rezultati na zadnjih dirkah pridelal malo večji zaostanek in ima glede na slabo formo Ducatija najslabše možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj