Mir ne bo pozabil milimetrsko natančnega prehitevanja Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2020 .

Joan Mir je v zadnjem krogu dirke za VN San Marina pripravil napad na Valentina Rossija in ga izpeljal izjemno natančno, ter si tako zagotovil tretje mesto na dirki.

Dirkač Suzukija je tako pokvaril popolno slavje Italijanov oziroma Rossijeve akademije VR46, prehitevanje pa si bo zagotovo zapomnil tudi Rossi, ki je ostal brez jubilejne 200. uvrstitve na stopničke. “Najprej sem prehitel Alexa (Rinsa), nato pa v zadnjem krogu še Valentina, prav tega prehitevanja pa ne bom pozabil,” je povedal Mir, kateremu se je Rossi celo malce zasmilil. “Žal mi je zanj, saj je odpeljal dobro dirko, vendar danes je bil moj dan.”

Mir in Rins bosta v torek v Misanu s Suzukijem opravila testiranja, kjer bodo poskušali odpraviti nekaj težav, ki jih imajo. “Delali bomo na šibkih točkah, torej kvalifikacijah ter naši hitrosti na začetku dirke. To moramo rešiti, če se želimo boriti za zmage.”

Letos se je Mir že četrtič uvrstil med najboljših pet na dirki, v točkovanju prvenstva pa zaseda četrto mesto. Španec želi še naprej nizati konstantne rezultate, saj je prvenstvo letos povsem odprto. “To, da sem na četrtem mestu je zelo dobro. Zelo blizu vodilnemu sem, toda za mano je nekaj zelo dobrih dirkačev, ki niso zbrali veliko točk. To le dokazuje, da se stvari lahko hitro obrnejo. Vsi so zelo dobri, zato je pomembno, da se na vsaki dirki borimo za stopničke. Če nam to uspe, se lahko zgodi marsikaj. Vsi želijo zmagati, vendar pa nihče ne izstopa, kot vodilni. Letos je veliko motociklov konkurenčnih in veliko dirkačev je izjemno hitrih,” je še dodal Mir, ki v točkovanju prvenstva za vodilnim Andreo Doviziosom zaostaja za 16 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish