Mir: Moštveni ukazi ne bi bili pošteni do Rinsa

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Joan Mir je dejal, da ne bi bilo pošteno do njegovega moštvenega kolega Alexa Rinsa, če bi se pri Suzukiju odločili uporabiti moštvene ukaze.

Mir je na VN Aragonije, kjer je zmagal Rins, s tretjim mestom prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva, Rins pa za njim zaostaja za 36 točk, zaradi česar so mnogi mnenja, da bi moral pomagati moštvenemu tekmecu v boju za naslov svetovnega prvaka. Toda Mir pravi, da v moštvu o tem še niso razmišljali, po njegovem mnenju pa to niti ne bi bilo smiselno, saj ima možnost postati prvak tudi Rins.

“Ne, ker tudi Alex lahko še postane prvak,” je na vprašanja o moštvenih ukazih odgovoril Mir. “Ko ne bo imel več možnosti za naslov pa bo dober trenutek, da začnemo razmišljati o tem. Toda za zdaj to nima smisla, saj Alex vozi odlično, poleg tega pa ima tudi sam še vedno možnosti, da postane prvak, zato to ne bi bilo pošteno do njega.”

Da se o moštvenih ukazih še niso pogovarjali je potrdil tudi Rins, ki se strinja, da je še prezgodaj, da bi se Suzuki osredotočil le na Mira. “Na voljo je še 100 točk, tako da je še prezgodaj, da bi govorili o tem,” je povedal Rins. “Nihče me še ni prosil, da bi Joana spustil predse, takšna prošnja pa ne bi bila povsem poštena na tej točki v prvenstvu. Zaostajam za 36 točk in veliko se še lahko zgodi. Ko pa ne bom imel več nikakršnih možnosti, bom prvi v vrsti, ki bo naredil vse, da bi zmagal Suzukijev dirkač. V tem moštvu se od sezone 2017 na vso moč trudim pomagati izdelati konkurenčen motocikel, zato naj v prvenstvu zmaga moj moštveni kolega, če sam ne bom mogel. Toda počakajmo še, saj je do konca sezone še nekaj dirk in veliko točk, boj za naslov pa bo izenačen vse do konca.”

Mir pa pravi tudi, da kljub vodstvu v prvenstvu ne bo spreminjal svojega pristopa. “Zame se ni spremenilo nič, razen tega, da na novinarski konferenci sedim v sredini. Moj pristop se ne bo spremenil.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj