Mir: Marquez bo favorit za zmago že na prvi dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2021 .

Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP, Joan Mir pravi, da bo Marc Marquez tudi letos favorit za končno zmago, čeprav se vrača po poškodbi, ki ga je od dirk oddaljila za več kot eno leto. Razlog za to so Špančeve izkušnje in pretekli dosežki, ki zgovorno pričajo, o tem česa je dirkač Honde sposoben.

Mir je postal presenetljivi prvak lanske sezone, katero je močno zaznamovala epidemija korona virusa, pa tudi poškodba enega glavnih akterjev preteklih sezon, Marca Marqueza. 52 dni pred prvo letošnjo dirko še vedno ni znano, koliko dirk bo letos izpustil Marquez in v kakšni formi bo, ko se vendarle vrne, toda Mir pravi, da ne dvomi, da se bo osemkratni svetovni prvak za zmago boril že na prvi dirki, na kateri bo nastopil.

“Poškodba terja svojo ceno,” je pojasnil Mir, ki je v sezoni 2019 tudi sam izpustil nekaj tednov, ko se je poškodoval na dirki v Brnu. “Če bi šlo za katerega koli drugega dirkača, ne bi dvomil, da bo imel težave, toda govorimo o Marcu, ki je osvojil osem naslovov in prepričan sem, da se lahko bori za zmago že na prvi dirki. Niti malo me nebi presenetilo niti, če bi nastopil že na prvi dirki sezone v Katarju. Čeprav se vrača po poškodbi, si zasluži, da ga uvrstimo med favorite,” je še dodal dirkač Suzukija, ki pa prav tako verjame, da lahko ubrani naslov prvaka. “Edini, ki je večji favorit za naslov poleg mene, je Marc, ki bo težak nasprotnik, vendar ga bom poskušal premagati.”

Mir pa se še vedno ni odločil, ali bo letos dirkal s svojo štartno številko 36, ali pa bo na motociklu znamenita številka 1, katero sme uporabiti le aktualni svetovni prvak. “Številka 1 je lepa številka, katere si nihče ne more izbrati in to sta dva dejavnika v prid temu, da dirkam z njo. Toda 36 je številka s katero sem postal svetovni prvak MotoGP in pred tem še dva naslova v nižjih kategorijah. A z njo lahko dirkam kadar koli, svojo odločitev o štartni številki bomo sporočili 12. februarja,” je napovedal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish